ZPB Europa

Hannie Sleegers

Hannie Sleegers is opgegroeid tussen de vrachtwagens van haar vader Driek Sleegers. Nog steeds een bekende naam in de regio. Hij richtte in 1947 transportbedrijf H. Sleegers BV in Bakel op.

Met de paplepel: "We hebben thuis geleerd: geen flauwekul, er moet hard gewerkt worden voor je geld"

Hannie over haar vader: “Hij was reeds een zeer moderne man voor zijn tijd, want onderscheid tussen mannen en vrouwen op het werk bestond niet voor hem. Dus ook ik kon gewoon aan de slag in zijn bedrijf. Ik heb een goede leerschool van hem gekregen.”
Het bedrijf van haar vader was vooral actief in het veetransport van varkens en koeien. Het aannemen van grond- en straatwerk, kippercontainer en internationaal transport werd later een groot bedrijfsonderdeel. Ook Hannie zelf zag al snel de uitdaging in het ondernemen en bouwde destijds aan een onderneming met een aantal vrachtwagens.

Hannie Sleegers met haar zusjes en broer

Transportbedrijf Wesco Trans Groesbeek: Can you drive to Russia? "Yes, we can!"

Na het overlijden van haar vader in 1985 is Hannie Sleegers in de transportsector gebleven. Haar broer ging verder met W. Sleegers Veetransport in Bakel. Zij startte in 1989 het internationale transportbedrijf Wesco Trans in Groesbeek. Het bedrijf maakte een explosieve groei door met het vervoer op Oost-Europa; Polen, Oekraïne, Rusland, Kazachstan en de Baltische Staten. Vanwege deze groei richtte Hannie in Polen, Gniezo, een bedrijf op. In 2002 besloot Hannie Sleegers haar bedrijf te verkopen. Ze verkocht het aan firma Van der Wal in Utrecht. “De firma was geïnteresseerd in mijn bedrijf omdat het op zoek was naar een stuk expansie in Oost-Europa.”

Start van ZPB Europa: "Ik heb plezier in wat ik doe! Het plaatsen van de juiste kracht geeft voldoening"

Na de verkoop zat de onderneemster niet lang stil. “Niets voor mij. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.” In 2006 startte ze met ZPB Europa, het project- en bemiddelingsbureau voor zzp’ers en opdrachtgevers. “Door mijn ervaring kan ik opdrachtgevers en zzp’ers goed ondersteunen en kan ZPB Europa een verlenging van hun bedrijfsvoering zijn. Ik voel me hierin goed thuis, heb plezier in mijn werk en weet ik waar ik over praat. Samen staan we sterk!”

Sectoren

  • Bouw & GWW (Grond-, weg- en waterbouw)
  • Agrarische sector
  • Transport & logistiek